Subsidies zonnepanelen zakelijk

Met een energiezuinig bedrijfspand bespaart u flink op uw energierekening. Bovendien levert u daarmee ook nog eens een bijdrage aan een schoner milieu. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor duurzame energie. Duurzame energie is beter voor het milieu dan fossiele energie en het maakt Nederland minder afhankelijk van landen die olie en gas produceren. Internationaal is afgesproken dat in 2020 14% van ons energieverbruik duurzaam is. De Rijksoverheid stimuleert het gebruik van duurzame energie door extra fiscale aftrek en subsidies zonnepanelen zakelijk.

Zonnepanelen subsidie

Bij extra fiscale aftrek en subsidies moet u aan diverse voorwaarden voldoen. Vraag advies van de professionals van Disselhorst Green Energy om te weten of u voor extra fiscale aftrek en/of subsidie in aanmerking komt en wat in uw situatie het meest interessant is.

Welke subsidies zonnepanelen zakelijk?

Heeft u een aansluiting van 3x80A of kleiner dan is er geen subsidie beschikbaar. Wanneer uw aansluiting groter is dan 3x80A dan kunt u gebruik maken van de SDE+ subsidie (= Subsidie Duurzame Energie). Hiermee krijgt u 15 jaar lang een vastgesteld bedrag over uw opgewekte energie.

Bedrijven kunnen verder bij het plaatsen van zonnepanelen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de MIA (= Milieu-investeringsaftrek) en de VAMIL (= willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen). Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de VAMIL kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Als ondernemer kunt u ook gebruik maken van de EIA (= Energie Investeringsaftrek). EIA houdt in dat u als ondernemer geld terug kunt krijgen bij bepaalde investeringen. De fiscale aftrek bedraagt 45%. Een BV kan ongeveer 11% van de investering aan vennootschapsbelasting besparen. Een maatschap, VOF of eenmanszaak kan zelfs wel 30% besparen. Om voor de EIA in aanmerking te komen, moet de minimale capaciteit 25 kW zijn (= ongeveer 85 zonnepanelen). Het maximale bedrag voor aftrek is € 750,- per kW piekvermogen.