Subsidie zonnepanelen Raalte

Met een energiezuinig pand bespaart u flink op uw energierekening. Bovendien levert u daarmee ook nog eens een bijdrage aan een schoner milieu. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor duurzame energie. Duurzame energie is beter voor het milieu dan fossiele energie en het maakt Nederland minder afhankelijk van landen die olie en gas produceren. Internationaal is afgesproken dat in 2020 14% van ons energieverbruik duurzaam is. De Rijksoverheid stimuleert het gebruik van duurzame energie door extra fiscale aftrek en subsidies zonnepanelen Raalte.

Zonnepanelen Raalte

Bij fiscale aftrek en subsidies moet u aan diverse voorwaarden voldoen. Vraag advies van de professionals van Disselhorst Green Energy om te weten of u voor extra fiscale aftrek en/of subsidie in aanmerking komt en wat in uw situatie het meest interessant is.

Welke subsidies zonnepanelen Raalte?

Voor zonnepanelen is er geen landelijke subsidieregeling meer. U kunt wel de btw over uw investering – ook als particulier – terugvragen. De Belastingdienst beschouwt particulieren die stroom aan het net leveren namelijk als ondernemers.

Verder kunnen particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren ook een lening aanvragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. De huidige rente van de Energiebespaarlening is met 2,2 tot 2,9% (afhankelijk van de looptijd) niet hoog. Kijk voor meer informatie op www.energiebespaarlening.nl

Bedrijven kunnen verder bij het plaatsen van zonnepanelen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de MIA (= Milieu-investeringsaftrek) en de VAMIL (= willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen). VAMIL staat voor willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen. Dit houdt in dat u in een willekeurig jaar een willekeurig percentage mag afschrijven, ten voordele van uw bedrijf uiteraard. Als ondernemer kunt u ook gebruik maken van de EIA (= Energie Investeringsaftrek). EIA houdt in dat u als ondernemer geld terug kunt krijgen bij bepaalde investeringen. Tot slot is er nog de SDE+ (= Stimulering Duurzame Energieproductie). Dit betekent dat u als bedrijf hernieuwbare energie gaat produceren de mogelijkheid hebt om subsidie van de overheid te ontvangen.