Zonnepanelen Raalte

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Door te investeren in zonnepanelen wekt u zelf energie op en daarmee daalt uw energierekening. De opbrengst van zonnepanelen is o.a. afhankelijk van de ligging van uw woning. Voor zonnepanelen Raalte is uw woonsituatie in Raalte relevant. Wilt u weten of uw woning geschikt is voor zonnepanelen, voer dan uw adres in op de zonatlas Raalte via zonatlas.nl/raalte. U ziet dan met één druk op de knop of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. De zonneatlas Raalte laat direct zien hoeveel u kunt verdienen aan de zon en welke investering u daarvoor moet doen.

Zonnepanelen Raalte

Opbrengst zonnepanelen Raalte

De opbrengst van zonnepanelen Raalte is het hoogst als de panelen op het zuiden gericht zijn in een hellingshoek van ongeveer 35 graden. Panelen die op het oosten of westen gericht zijn, leveren ongeveer 85 % ten opzichte van panelen die ideaal georiënteerd zijn.

In Raalte levert een zonnepaneel dat ideaal is georiënteerd ongeveer tussen de 90 en 95 kWh per 100 wattpiek per jaar. Met 10 panelen met een vermogen van 265 wattpiek per stuk wekt u ongeveer 2.300 tot 2.500 kWh stroom op. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden verbruikt per jaar ongeveer 3.500 kWh.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen Raalte is onder meer afhankelijk van de investering en de opbrengst van uw panelen. Maar gemiddeld verdient u de investering in zeven jaar terug.

Indien u met uw panelen meer stroom opwekt dan u verbruikt, dan kunt u dit aan het energienet terugleveren. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte energie wordt dan verrekend met uw energierekening, het zogeheten salderen. Als u stroom teruglevert aan het energienet, dan beschouwt de Belastingdienst u als ondernemer en kunt u in de btw terugvragen.

Voor de plaatsing van zonnepanelen Raalte komt u wellicht in aanmerking voor subsidie. Op die manier kunt u de terugverdientijd van uw investering wat inkorten. Meer informatie