Verbruik pelletkachel

Het verbruik pelletkachel hangt af van verschillende factoren, zoals het te verwarmen oppervlakte, de isolatiegraad van de woning, de door u gewenste temperatuur en het vermogen van de pelletkachel. Ook de kwaliteit van de pellets en het rendement van uw pelletkachel zijn van invloed op het verbruik pelletkachel. Een pelletkachel cv verbruikt meestal meer dan een lokale pelletkachel, omdat een pelletkachel cv meer vermogen heeft en meerdere vertrekken verwarmt.

Verbruik pelletkachel

Indicatie verbruik pelletkachel

Ook al is het verbruik pelletkachel van veel factoren afhankelijk, we kunnen u wel een indicatie geven van het verbruik. De meeste woonkamers hebben een gemiddelde oppervlakte van 40 vierkante meter. Als we ervan uitgaan dat de ruimte goed is geïsoleerd en een standaardhoogte heeft van ongeveer 250 cm, dan is een vermogen van 6 tot 7 kW voldoende. Heeft u een pelletkachel met een rendement van 95%, dan ligt het gemiddelde verbruik tussen de 0,35 tot 0,9 kg per uur bij een pelletkwaliteit met een calorische waarde van meer dan 5.1 kW/uur. Bereken tot slot het aantal uren dat uw pelletkachel per jaar brandt en u heeft een indicatie van het verbruik pelletkachel per jaar.

Welke pellets?

Met een volle zak pellets van 15 kilo stookt u gemiddeld twee dagen. Pelletkachels van Disselhorst Green Energy worden ingesteld op het gebruik van een bepaald type pellet. U kunt niet zonder meer elke houtpellet gebruiken, want verschillende merken pellets hebben ook een verschillende samenstelling. Minder goede pellets zijn bijvoorbeeld zachter, waardoor ze sneller verbranden en meer stof afgeven. Bij zachte pellets wordt bij de productie zand toegevoegd om eerder aan het vulgewicht te komen. Zand is echter een bedreiging voor uw pelletkachel, want zand tast de vijzel aan. Verder wordt er bij sommige pellets ook MDF of resten spaanplaat toegevoegd en dat is zeer slecht voor het milieu. Disselhorst Green Energy adviseert u dan ook pellets te gebruiken van een goede kwaliteit. Die zorgen voor een optimaal rendement en een lange levensduur van uw kachel.