Pelletkachel prijs

De pelletkachel prijs is sterk afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. De grootte van de ruimte die u wilt verwarmen is bepalend voor het kiezen van het vermogen van uw pelletkachel. Een pelletkachel met of zonder ventilator heeft invloed op het gewenste geluid. Ook het materiaal waar de pelletkachel van gemaakt is, is van invloed op de prijs.

Pelletkachel

Uw wensen en mogelijkheden

De m² vloeroppervlakte en de m³ inhoud van de te verwarmen ruimte is allereerst van belang bij een pelletkachel kiezen. Ook het type woning is bepalend voor de pelletkachel prijs. Woont u vrijstaand of in een tweekapper, hoekwoning, tussenwoning of appartement? Daarnaast is de mate van isolatie van de woonruimte ook van belang, alsmede de hoogte van het plafond van de betreffende ruimte. Bepaal ook of u de pelletkachel gaat gebruiken als hoofdverwarming of als bijverwarming en bij welke temperatuur u zichzelf het prettigst voelt. Des te meer wensen, des te hoger de pelletkachel prijs.

Welke pelletkachel prijs?

Wij adviseren u te kiezen voor kwaliteit en niet bij voorbaat voor de pelletkachel prijs bij het bepalen welke pelletkachel het beste bij u past. Het is belangrijk dat het vermogen (kW) van een pelletkachel aansluit bij de te verwarmen ruimte. Voor standaardwoningen in Nederland is een pelletkachel tot 8 kW ruim voldoende. Is de te verwarmen ruimte minder geïsoleerd of heeft die ruimte een wat grotere inhoud, dan is een kachel met 10 kW geschikter.

De ene pelletkachel is geheel van staal en andere pelletkachels hebben gietijzeren onderdelen. Gietijzer is duurder om te produceren, maar wel duurzamer. Een combinatie van staal en gietijzer met keramische bekleding is ook mogelijk. De beste pelletkachel kiezen is voor u die kachel kiezen die bij u en uw woning past. Of u nu voorkeur hebt voor klassiek of design, een pelletkachel past in elk interieur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, uitvoeringen en prijzen.

Voor de plaatsing van een pelletkachel komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie. Op die manier kunt u de terugverdientijd van uw investering wat inkorten. Meer informatie