Pelletkachel installeren

De monteurs van Disselhorst Green Energy zijn volledig gecertificeerd en kunnen uw pelletkachel installeren op een veilige en vakkundige wijze.

Pelletkachel

Aandachtspunten bij een pelletkachel installeren

Bij de installatie van een pelletkachel is het erg belangrijk om de kachel correct aan te sluiten op het rookkanaal zodat het rookgas van de pelletkachel optimaal wordt afgevoerd. Is er een bestaand rookkanaal, dan is het van belang om die te controleren en – indien nodig – zorgvuldig schoon te maken. Is er geen rookkanaal beschikbaar, dan kunt u kiezen voor een directe geveldoorvoer of een doorvoer door een plat of schuin dak. Bij een directe geveldoorvoer gaat het rookkanaal eerst 1,5 tot 2 meter omhoog en dan door de gevel. Dit om te voorkomen dat er storingen in de pelletkachel ontstaan door wind die in het rookkanaal blaast.

Aandachtspunten bij een pelletkachel cv installeren

Bij de installatie van een pelletkachel cv is het van belang om een en ander correct te monteren in uw bestaande cv-systeem. Voorkomen moet worden dat er condensvorming ontstaat op de warmtewisselaar van de pelletkachel cv, bijvoorbeeld doordat te koud retourwater (lager dan 58 °C) uw pelletkachel cv instroomt. Verder dient de pelletkachel cv aangesloten te worden op de ringleiding van 22 mm van uw cv-systeem. U kunt ervoor kiezen om uw pelletkachel cv wel of niet te laten samenwerken met een bestaande gas-cv, om wel of geen buffervat te nemen of om de pelletkachel cv wel of geen tapwater te laten leveren.

Elektrische aansluiting van een pelletkachel

Een pelletkachel heeft stroom nodig om te kunnen functioneren. Er moet dus altijd rekening worden gehouden met een stopcontact in de buurt van de kachel. Een standaard stopcontact met aarding is voldoende, maar die moet natuurlijk wel goed aangesloten zijn.

Uiteraard wordt de pelletkachel keurig voor u afgesteld en ingeregeld door de vakkundige pelletkachel-monteurs van Disselhorst Green Energy. Zij zorgen ervoor dat u veilig kunt genieten van uw pelletkachel of pelletkachel cv.