Pelletkachel cv

De pelletkachel cv wordt steeds meer toegepast in Nederlandse woningen. Met een pelletkachel cv verwarmt u uw woonkamer en tegelijkertijd de rest van de woning via uw bestaande centrale verwarming. Een pelletkachel cv maakt het mogelijk om uw woning gasvrij te maken waardoor u milieubewust stookt. Bovendien is stoken op pellets goedkoper dan stoken op gas.

Pelletkachel cv

Waarom een pelletkachel cv?

Met de pelletkachel cv in uw verwarmingscircuit zal de cv ketel merken dat het retourwater al op temperatuur is en er niets meer mee doen. Uw cv ketel treedt alleen nog in werking als u bijvoorbeeld tapwater gaat gebruiken. Het is ook mogelijk om een pelletkachel cv systeem te gebruiken met buffer. In dat geval is de cv ketel ook niet meer nodig voor tapwater. U bent dan niet meer afhankelijk van gas en bespaart daarmee flink op uw energierekening.

Een pelletkachel cv geeft comfort in uw gehele woning

Met alleen een pelletkachel in de woonkamer is het daar heerlijk warm. Maar die pelletkachel verwarmt niet de andere vertrekken en dat geeft toch minder comfort. Wilt u comfort in uw gehele woning, dan is de pelletkachel cv een prima en milieuvriendelijke oplossing. Hierbij plaatsen wij een zogeheten moederhaard in uw woonkamer die zorgt voor heerlijke stralingswarmte, vergelijkbaar met een houtkachel.

Pelletketel

U kunt ook kiezen voor een pelletketel die uw woning op een zeer schone, milieuvriendelijke en duurzame manier verwarmt. Het omschakelen van uw huidige cv systeem op aardgas of olie naar een pelletketel cv systeem betaalt zich in korte tijd terug. Pelletketels werken compleet automatisch, van het instellen van de temperatuur tot en met de reiniging van het complete systeem.

Pelletketels worden verwarmd met houtpellets met een hoge mate van gebruiksgemak. De pellets worden automatisch vanuit de voorraadtank naar de verbrandingskamer van de pelletketel getransporteerd. Het is wel belangrijk dat u de voorraadtank gevuld houdt met pellets. U kunt daarbij bijvoorbeeld kiezen voor een extra grote voorraadtank, maar het is ook mogelijk om een extra losse tank te nemen van waar de houtpellets automatisch naar de pelletketel gaan.