Pelletkachel

Dat duurzaamheid en gezelligheid geen tegenpolen zijn, bewijzen de nieuwste modellen pelletkachels van Disselhorst Green Energy. Pelletkachels zijn uitstekende verwarmers die in elke huiskamer zorgen voor een sfeervolle uitstraling. Met pelletkachels verstookt u pellets, kleine houtbrokjes van hoogwaardig houtzaagsel dat onder hoge druk wordt samengeperst.

Pelletkachel

Waarom een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt vrijwel hetzelfde als een gaskachel, maar dan goedkoper en CO2-neutraal. Pelletkachels worden zo efficient gebouwd dat ze een rendement kunnen behalen van wel 96%.

Een pelletkachel start en stopt zelf, zonder dat u in actie hoeft te komen zoals bij een houtkachel. U stelt de kachel in op een bepaalde tijd of u gebruikt een thermostaat zodat de kachel weet wanneer hij moet starten. Met een volle zak pellets van 15 kilo stookt u gemiddeld twee dagen. Door middel van gloeipennen wordt de pelletkachel ontstoken. U heeft dus geen gedoe met aanmaakblokjes om de kachel aan de praat te krijgen.

Pelletkachels vergen verder weinig onderhoud en u hoeft ze slechts één keer per week te reinigen met een zogeheten as-stofzuiger. Gebruik geen gewone stofzuiger, want die is hier niet voor geschikt. De pelletkachel is eenvoudig te bedienen nadat deze door Disselhorst Green Energy is geïnstalleerd en gekalibreerd. Het instellen van de gewenste temperatuur is al voldoende.

Welke pellets?

Pelletkachels van Disselhorst Green Energy worden ingesteld op het gebruik van een bepaald type pellet. U kunt niet zonder meer elke houtpellet gebruiken, want verschillende merken pellets hebben ook een verschillende samenstelling. Minder goede pellets zijn bijvoorbeeld zachter, waardoor ze sneller verbranden en meer stof afgeven. Bij deze pellets wordt bij de productie zand toegevoegd om eerder aan het vulgewicht te komen. Zand is echter een bedreiging voor uw pelletkachel, want zand tast de vijzel aan. Verder wordt er bij sommige pellets ook MDF of resten spaanplaat toegevoegd en dat is zeer slecht voor het milieu. Disselhorst Green Energy adviseert u dan ook pellets te gebruiken van een goede kwaliteit. Die zorgen voor een lange levensduur van uw kachel.

Pelletkachel cv

De pelletkachel cv wordt steeds meer toegepast in Nederlandse woningen. Hiermee is het mogelijk om woningen gasvrij te maken waardoor er in uw woning milieubewust gestookt wordt. Bovendien is stoken op pellets goedkoper dan stoken op gas. Meer informatie