Zonnepanelen voor bedrijfspanden

Met zonnepanelen voor bedrijfspanden bespaart uw bedrijf flink op de energierekening en bovendien levert u daarmee ook nog eens een bijdrage aan een schoner milieu. Bij zonne-energie wordt met behulp van een of meer zonnepanelen zonlicht omgezet in elektriciteit. Er zijn ook zonnepanelen die zowel warmte als elektriciteit uit de zon halen. Door gebruik van deze PVT-panelen is het rendement per vierkante meter nog aanzienlijker dan bij het gebruik van gewone zonnepanelen.

Zonnepanelen voor bedrijfspanden

Waarom zonnepanelen voor bedrijfspanden?

Met zonnepanelen voor bedrijfspanden bespaart u op de kosten van energie en het is ook nog eens goed voor het milieu. De terugverdientijd is veel korter dan de levensduur. Verder levert het gebruik van zonnepanelen een waardestijging op van uw bedrijfspand.

Welke zonnepanelen voor bedrijfspanden?

Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen, netgekoppelde en autonome systemen. Welke het beste bij u past? Aarzel niet en neem contact met op met Disselhorst Green Energy. De professionals van Disselhorst praten u graag bij.

Hybride zonnepanelen voor bedrijfspanden

Hybride zonnepanelen of PVT (= Photo Voltaïsche Thermische) collectoren halen zowel warmte als elektriciteit uit de zon. Hierdoor is het rendement per vierkante meter nog aanzienlijker dan bij het gebruik van gewone zonnepanelen. De elektriciteit wordt opgewekt met laminaat zonnepanelen die zijn verlijmd op de zonnecollectoren. De PV-laminaten hebben een hoog rendement van 15,6%.

Waarom hybride zonnepanelen voor bedrijfspanden?

  • Maximaal benutten van het beschikbare dakvlak
  • Hoog rendement
  • Eenvoudig op het platte- of schuine dak te plaatsen
  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud
  • Verhoogd de opbrengst van de zonnepanelen
  • Werkt met zon- en daglicht
  • Waardestijging van uw bedrijfspand

Rendement zonnepanelen voor bedrijfspanden

Het rendement van uw zonnepanelen wordt onder andere bepaald door het soort paneel, maar ook door de plaatsing, de weersomstandigheden, de leeftijd en het vuil op de zonnepanelen. Het is belangrijk dat u uw panelen minimaal eenmaal per jaar laat schoonmaken. Daarmee zorgt u voor een hoger rendement en een langere levensduur. Een gedeelte van het rendement bepaalt u dus zelf, maar u bent uiteraard ook afhankelijk van het weer.

Naast de besparing op uw energiekosten kunt u als ondernemer ook fiscaal voordeel halen uit de aanschaf van uw zonnepanelen via de Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Om gebruik te kunnen maken van deze regeling moet u aan enkele voorwaarden voldoen. Het team van Disselhorst Green Energy adviseert u graag vakkundig over de fiscale voordelen die voor u van toepassing zijn.